SPACES ARCHITECTS@KA


Krisha's Residence


Project Details


  • Project: Krisha's Residence
  • Location: New Delhi
  • Client: Mr & Mrs Aggarwal
  • Status: Completed

Krisha's Residence


We created an entry lobby area that greets you the moment you enter the home. This space moves into the living cum dining room, the kids’ room, and the master bedrooms. The kitchen remained where it used to be, but
instead of a wall, floor-to-ceiling glass doors now separate it from the dining. So, it creates a semi-open plan layout. To let natural light in, glass doors have been used instead of brick walls or small windows between the living and the narrow balcony (which has a vertical garden). Colour is an integral element. In this apartment, it creates a psychological mood and ambiance that supports the functions in a positive manner. As you enter, the first thing that you see is the turquoise wall and a sofa in the same color, though a different shade. To create an interesting contrast to the right is a red sofa. In the bedroom, the color palette is subtle and sophisticated. Creams and beige dominate the space. Other hues are brought in through the artworks. There’s a lot of attention to detail here, even the shutters of the wardrobe have been
digitally printed on canvas. Another color story can be found in the living room. The walls have been painted using two contrasting shades— deep blue and baby pink. A bright yellow sofa against the blue wall and a black and white painting against the baby pink wall create an interesting eclectic mix here. The living opens up into the dining area, where a custom-made dining table with a black and white pattern stone against a colorful artwork adds depth to the space.