SPACES ARCHITECTS@KA


Sobti’s Residence


Project Details


  • Project: Sobti’s Residence
  • Location: New Delhi
  • Client: Mr. Kirit Sobti
  • Status: Select One

Sobti’s Residence


The residence Duplex is designed for young couples, their 2 kids, and parents located on the upper floor of a corner house. The concept was defined as maximizing the natural daylight into the interior space with 2 bedrooms on the lower floor kept in front and drawing, lobby, and dining as part of one space with an open kitchen. The meditation is designed with traditional Indian wooden columns kept in the central space of the house. A water body created with ingrained fish design forms an interesting element in the interior. The bedroom for the parents is designed in a subtle beige tone whereas the son’s room is designed in a grey shade with interesting quotes written on the back wall over the blackboard. The wooden staircase along the double-height window allows quality daylight into the space. The upper floor has a master bedroom in the front and a guest bedroom in the rear and a family lounge which is used as a T.V. room is placed on an elevated platform with wooden flooring in contrast to the cream stone used in the lobby creating a transition in space.