SPACES ARCHITECTS@KA


Gupta's Residence


Project Details


  • Project: Gupta's Residence
  • Location: New Delhi
  • Client: Mr. Sanjay Gupta
  • Status: Completed

Gupta's Residence


The home for a family of 3 different generations, husband, wife, their parents, and two children, with a 2500 sq. ft. plot area. The house is designed in a contemporary style of architecture with open spaces to ensure visual connectivity between all the floors and an abundant inflow of natural light. The concept for the elevation of the building is to build a composition with juxtaposing blocks creating multiple terrace areas and increasing the light and air inflow taking full advantage of a north-west facing plot. The materials used were white paint, multiple elements like a pergola, louvers, doors, and windows with wooden cladding, and a beige-colored Indian stone which was specifically selected in context to its surrounding buildings. A green wall is also placed on the left on the second floor to highlight the balcony of the master bedroom. The cantilevered wooden deck area on the terrace and the motorized louvers also act as a major features of the architecture.