SPACES ARCHITECTS@KA


Yadav’s Residence


Project Details


  • Project: Yadav’s Residence
  • Location: New Delhi
  • Client: Mr. Gajender Yadav
  • Status: Completed

Publications


  • Better Interiors - Mar 2014

  • Architecture Update - Jul 2014

  • IFJ - Aug 2014

  • The Design Source - Jul 2015

  • How Architect Works (HAW) Magazine

  • Inditerrain - India Art n Design

Yadav’s Residence


A home for family of 5 members, husband, wife and 3 kids with plot area of 300 sq. yard. The house is primarily designed as an inward looking house with use of water bodies, terrace gardens. The intention was to connect all the three floors internally with study of sun path allowing maximum light in the interior space.

The house concept in kept as modern with use of modern material and straight line, a lot of emphasis in given on detailing. The scale of building is kept small with the second floor room kept at rear front being used as treasure garden.

The entrance lobby leads to lobby space which has a dining at one side which opens at the terrace level giving ample light into the interior space through sky light. Also the drawing room is kept in front overlooking the lawn in front. On the side is a water body which is in axis to the drawing room and dining room. The water body becomes the focal area of the ground floor. The lighting at night enhances the space creating an experience.